Vrijdag 10 juni zullen de asfaltwerken op de Turnhoutsebaan en de Molsebaan in Dessel afgerond zijn. Ongeveer 2 weken had de aannemer nodig om beide wegvakken te vernieuwen. Het resultaat is een nieuw wegdek in asfalt dat zorgt voor meer comfort voor de weggebruikers en minder hinder voor omwonenden.

Met de afronding van deze werken is alvast een deel van de hinder in Dessel achter de rug. Komende dagen komt er ook meer duidelijkheid wanneer de werf op de N18 tussen Dessel en Retie klaar is en de Turnhoutsebaan terug opengesteld kan worden voor verkeer.

Sinds 23 mei werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de vernieuwing van delen van de Turnhoutsebaan en de Molsebaan in Dessel. AWV heeft de oude betonplaten en fundering verwijderd en een nieuwe fundering en een wegdek in asfalt aangelegd.

Dat vergroot niet alleen het rijcomfort voor de weggebruikers maar zorgt ook voor minder geluidshinder voor mensen die naast de N18 wonen. De werken hebben een lichte vertraging gekend door het regenweer van de afgelopen week, maar zullen toch nog deze week afgerond worden.

Werken vrijdag afgerond
Aan de Turnhoutsebaan wordt op het wegvak tussen de Kuilstraat en Klaaseind donderdag 9 juni nog belijning aangebracht. Vrijdagmorgen 10 juni wordt het wegvak dan opengesteld. De N18 blijft wel afgesloten voor doorgaand verkeer van Dessel naar Retie omwille van de werken die er al langere tijd lopende zijn. De komende dagen zal er ook duidelijkheid komen over wanneer deze werf afgerond is en Turnhoutsebaan terug volledig kan opengesteld worden.

Aan de Molsebaan zal de aannemer nog enkele opritten aanwerken en moet ook de belijning nog uitgevoerd worden. Dit alles moet rond zijn tegen vrijdagmiddag 10 juni. De Molsebaan wordt vrijdagnamiddag om 15u terug opengesteld voor het verkeer.